Időtálló gyerekszobák

teresbau festés mázolás tapétázás 06

Sokan abba a ”hibába” esnek a gyerekszoba kialakításakor, hogy túl lányosra, túl fiúsra, vagy leggyakrabban túl ”gyerekesre” rendezik be a teret, hiszen még olyan kis picik és ”az én gyerekem sosem fog felnőni”, aztán csak akkor kapunk észbe, ha elrepült az idő és már azt tervezgetjük, milyen egyetemre adjuk be a jelentkezést.

 

Persze fontos, hogy kialakítsuk a kicsikben, hogy ők fiúk, avagy lányok, de nem csak kék és rózsaszín létezik, ráadásul minden pöttömnek van ízlése és nem minden kislány kedvenc színe a rózsaszín.

A másik megfontolandó dolog, hogy bár a hercegnős, pókemberes bútordarabok és tapéták még 10-12 éves korig menőnek számíthatnak a gyerekek körében, ám valószínűleg a kamasz kor bekövetkeztével nem szeretnénk csemeténket kipaterolni otthonról, viszont a mini felnőttek sem szeretnének már ”dedós” szobában élni. Ilyenkor bizony a gyerekek igényei megnövekszenek, ami nagyobb kiadásokkal is jár, és nem mindenki teheti meg magának, hogy a gyerek kénye-kedve szerint cserélgesse a szoba berendezését.

Mi a teendő?

Ha még csak most várjuk a jövevény érkezését, vagy éppen lakásfelújítást tervezgetünk, a gyerekszobák esetében nagy körültekintéssel kell lennünk. Ha azt szeretnénk, hogy a szoba ne legyen túl rideg, felnőttes, se túl gyerekes, akkor a legjobb megoldás, ha semleges színeket választunk mind a falra, mind a bútorokat illetően. Ezeket pedig az adott korosztálynak megfelelő kiegészítőkkel tehetjük személyre szabottá.

https://www.pinterest.com/pin/268245721530837629/

Ebben a szobában a fal és a padló semlegesek, apró kiegészítőkkel (baldachin, díszpárnák) kellemes gyerekbirodalmat varázsolhatunk belőle.

https://www.pinterest.com/pin/299911656409429626/

Ez a birodalom a plüss figurák kiiktatása után bármelyik kamasz srác igényeinek megfelelne.

Ha már van egy igazi gyerekes gyerek szobánk, ám szeretnénk költséghatékonyan kamasz gyerekünk igényeihez igazítani, akkor nincs más teendők, mint a korábbi cikkben – Lakberendezés színekkel című írásban – leírtakat követni. A bútorokat át lehet festeni zománc-, vagy falfestékkel. A falakat pedig gyerekszoba esetén egyébként is sűrűbben kell tisztasági festeni, így az nem jelenthet problémát. J

Képek forrása:

http://pinterest.com/